Cégünk által gyártott
KÖNNYŰSZERKEZETES ÉS GERENDAHÁZAK ELŐNYEI:

 1. A fából készült házaink a Kárpátokból-Erdélyből származó lucfenyőből készülnek.
 2. Úgy a gerendaház, mint a könnyűszerkezetes ház építési ideje sokkal rövidebb, mint a tégla vagy a fémszerkezetes házé, ezért a megrendelő sok járulékos költséget tud megtakarítani. A faház felépítésének időtartama nagyságtól függően a megrendeléstől számítva 2-3 hónapon belül akár kulcsrakész állapotra is hozható. E rövid idő köszönhető a száraz technológiának, a párhuzamosan végezhető munkafolyamatoknak és néhány esetben az előregyártásnak. Mindez lényegesen lecsökkentheti vagy akár ki is küszöbölheti az albérlet és a többszöri költözés költségeit, amely probléma nagyon sok családnál fennáll.
 3. A hő- és hangszigetelés könnyen és hatékonyan megoldható bármilyen faház esetében.
 4. A fából készült ház olyan korszerű anyagokkal kezelhető, amelyek védik az épületet a gomba, a penész és a nedvesség ellen.
 5. A többi építőanyaghoz képest a fa bír a legjobb hőszigetelési paraméterekkel. Míg a hagyományos módon épített házakban a nagy hőtehetetlenségű falakat fel kell melegíteni, mielőtt a szoba elérné a kívánt hőfokot, addig a faház gyorsan felmelegszik, így közel 40% energia takarítható meg.
 6. A száraz technológiai eljárásnak köszönhetően a faházak az év bármely szakában építhetőek.
 7. A megfelelően legyártott és kivitelezett faház sohasem dohosodik be, ugyanis a fa természetes szerkezete nem zárja el a pára útját teljesen. Ugyanakkor a levegő a faházban soha nem lesz száraz, mert folyamatos a párakiegyenlítődés.
 8. A faházat építhetjük: sávalapra, lemezalapra vagy cölöp rendszerre, a megrendelő igényének és/vagy a terep adottságának függvényében.
 9. Úgy a gerenda mint a könnyűszerkezetes faház földrengés biztos, mivel a fa szerkezete szilárdságtani szempontból különbözik a hagyományos épületszerkezetektől (pl. tégla, beton) - nem rideg, nem merev inkább rugalmas,mondhatjuk úgy is hogy hajlékony.
 10. Faházaink nem tartalmaznak allergén anyagot, a falakban lévő szigetelők egyáltalán nem juthatnak be a lakótérbe, a burkolásra használt gipszkartonok pedig természetes alapúak. Élettani szempontból a faház sokkal előnyösebb, mint a más – nem fa szerkezetű házak, ugyanis: egészséges lakókörnyezetet biztosít mindennapjainkhoz, biztosítja a légutak és a tüdő jólétét, valamint megnyugtatja az idegrendszert.
 11. Házaink, termékeink tervei/alaprajzai alakíthatóak a megrendelő igénye, kérése szerint. Ugyanakkor bármilyen megszemélyesített házterveket, megfelelő technikai leírásokat elfogadunk, ugyanis ezek alapján szakembereink a legrövidebb időn belül rendelkezésünkre tudják bocsájtani a kért információkat.
 12. Faházaink szigetelhetőek úgy a szerkezetben, mint a falak külső vagy belső oldalán is.
 13. Egy könnyűszerkezetes családi ház 10%-kal nagyobb belső teret ad a tulajdonosának, mint egy téglaház, ha azonos szigetelési értéket alakítunk ki. A könnyűszerkezetes ház esetében alkalmazott technológia vékonyabb külső térelhatároló szerkezetek (falak) építését teszi lehetővé, mint a hagyományos építési mód, melynek következtében a telek azonos beépített alapterületén nagyobb hasznos lakás-alapterületet lehet elérni. Ez újabb költségmegtakarítást jelenthet.
 14. A könnyűszerkezetes faházak időtállóak. Környékünkön csak kb. 30 éve építenek ilyen technológiával készülő épületeket, de az északi államokban, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban és Nyugat Európában ennél korábban használták már ezt az építési megoldást. A legidősebb faház a Feröer szigeteken található meg – kb. 900 éves (Old Farm House – Kirkjubøargarður településen). A legidősebb könnyűszerkezetes ház pedig az Amerikai Egyesült Államokban található meg és több mint 400 éves (Fairbanks House – Dedham településen – Massachusests államban). A világ legrégebbi épülete, pedig a Nara mellett – Japánban megtalálható – Hōryū-ji templom – 5 szintes pagoda, amit a 600-as években építettek, majd a 700-as években építettek újra (egy tűz miatt).
 15. Egy könnyűszerkezetes házat kintről többféleképpen is lehet burkolni: faborítással (ezzel megőrizzük a faház jelleget), vagy vakolattal (ezzel nem fa jelleget adva az épületnek).
 16. A fából készült épület fölhasználása többoldalú lehet: lakóház, nyaraló, középület, nagy nyitású lovardák, sportcsarnokok, elszállásolási egységek, stb.
 17. A faház környezetbarát, pozitív kisugárzású. Tartós, kényelmes, harmonikus és családias otthont biztosít.
 18. A fából készült épületek nagysága rendkívüli széles. A mi esetünkben az általunk gyártott és szerelt legnagyobb épület 962 m2 (egy Marseille-ben lévő hotel), a legkisebb pedig egy kutyaól. 🙂